WŁAŚCIWOŚCI KISZONEK.

Jestem bez wątpienia miłośniczką kiszonek (kiszenia), mlecznych napoi fermentowanych (maślanki, kefiru).  I bez wątpienia produkty te powinny znaleźć się na naszych talerzach.
O zaletach naturalnych probiotyków pisałam już nie raz, niemniej powtórzę:

  1. bogactwo witamin i składników mineralnych
  2. działanie przeciwzapalne
  3. regulowanie składu mikrobioty jelitowej
  4. poprawa trawienia
  5. usuwanie toksyn z organizmu
  6. niższa kaloryczność, mniej cukrów, dużo błonnika to wsparcie dla osób odchudzających się
  7. acetylocholina powstała w wyniku fermentacji wspiera układ krążenia
Tak więc kiśmy, ile się da:)


Niemniej są sytuację , w których nie wystarczy wspieranie naszej odporności probiotykami pochodzenia roślinnego czy zwierzęcego. Bardzo często, by uzyskać efekty terapeutyczne konieczne jest zastosowanie probiotykoterapii szczepami  bakterii pochodzenia ludzkiego ( a nie roślinnego czy zwierzęcego).
Takie probiotyki możemy bezpiecznie zakupić w aptece.
Warto również pamiętać, że probiotykoterapia powinna odbywać się po konsultacji z lekarzem lub profesjonalnym dietetykiem. https://youtu.be/3z5-wZQI8Fg

Temat wpływu bakterii probiotycznych na nasz organizm pozostaje nadal niezbadany i na dzień dzisiejszy możemy śmiało powiedzieć, że niewiele mamy do powiedzenia:)
W celu poprawy zdrowia, w przypadku konkretnych chorób należy stosować konkretny (a nie jaki bądź) szczep bakteryjny.

Na zdrowie!

Morbi in sem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

asdadasdasd