SYROP Z CZOSNKU - JAK ZROBIĆ?

Jesień idzie nie ma na to rady...
O właściwościach czosnku, cytryny, miodu, wody  opowiadałam i pisałam już nie raz.
Dziś zapraszam każdego do zrobienia z tych wszystkich składników syropu - prawdziwej torpedy w walce z wirusami i bakteriami.
Co potrzebujemy?
  • główka czosnku
  • sok z całej cytryny
  • 4-5 łyżek miodu
  • 1 szklanka, chłodnej, przegotowanej wody
Składniki blendujemy (najlepiej najpierw czosnek z odrobina wody i soku z cytryny). Pózniej łączymy wszystkie składniki. Miksturę przelewamy do butelki i zakręcamy. 
Pozostawiamy na 2 dni w zacienionym, suchym miejscu. Po tym czasie przelewamy syrop przez gazę do czystej butelki. Zakręcamy syrop. I trzymamy w lodówce.
Profilaktycznie każdy może pić 1 łyżeczkę syropu dziennie. Tym bardziej, że tak przygotowany syrop nie pozostawia zapachu czosnku w ustach.
Przy przeziębieniu, bólu gardła lepiej wypić w ciagu dnia 2 łyżeczki syropu.




20180924_131332jpg

Morbi in sem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

asdadasdasd