Prosty przepis na jabłecznik na maślance

Kiedy jak nie teraz:)
To ciasta robi się tak szybko, jak szybko znika z talerza.
Jest pyszne.

Składniki:
3 jaja
1/2 szklanki cukru
1 szklanka maślanki
2,5 szklanki mąki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 szklanki oleju rzepakowego
3-4 jabłka
cynamon

Receptura na małą blachę 20cm x 25cm

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy maślankę. Kolejno dodajemy mąkę (ja mieszam owsiana z pszenną) i olej, 2 łyżeczki płaskie sody oczyszczonej. Masę wylewamy na blachę. Układamy cząstki obranych jabłek. Posypujemy delikatnie cynamonem.
Pieczemy ok. 45 -55 minut w temperaturze 180 stopni C.

Na zdrowie!

szczegóły w filmiku
https://youtu.be/m8Km0qzyJds